HYDROTEX ELASTIC 1K

Категорија:

Opis

Cementni visokofleksibilni hidroizolacioni premaz

Hydrotex elastic 1K je jednokomponentni, visokofleksibilni hidroizolacioni premaz na bazi cementa i specijalnih hidrofobnih i alkalno otpornih polimera, ojačan vlaknima. Namenjen je za zaštitu objekata od kapilarne vlage, prodora vode pod pritiskom, izdržava pozitivan i negativan hidrostatički pritisak vode. Ima sposobnost premoštavanja pukotina. U skladu je sa standardom EN 14891. Dobro prijanja na različite mineralne površine-beton, cigla, cementni malter i slično. Preporučuje se za hidroizolaciju kupatila, kuhinja, terasa, balkona, suterenskih i podrumskih prostorija, bazena i tankova, temeljnih traka i drugih površina izloženih atmosferskim uticajima gde je potrebna zaštita od vode i gde ima savojnih naprezanja. SASTAV: Cement, polimerno vezivo, punioci, vlakna i aditivi.

Primena: Praškastu masu najpre dobro promešati, a zatim uz stalno mešanje električnim mikserom dodavati praškastu masu u vodu pri minimalnoj brzini do potpune homogenizacije. Potrebna količina vode je od 4-4.5 l na vreću od 16 kg. Masu ostaviti da odstoji 5 min, zatim još jednom promešati i u zavisnosti od načina nanošenja (četka, gletarica) podesiti konzistenciju dodavanjem male količine vode. Masu upotrebiti u roku do 60 minuta. Površina na koju se nanosi hidroizolacija prethodno treba da bude nakvašena.

Optimalna radna temperatura: Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude od +5 do +30°C. Visoka vlaga i niska tempe­ra­tura mogu produžiti vreme sušenja. Površine zaštititi od direktnih sunčevih zraka, kiše i vetra.

Potrošnja: 1.3-1.5 kg/m² po 1 milimetru debljine.

Rok upotrebe: 12 meseci od datuma proizvodnje u originalnom neoštećenom pakovanju na mestima zaštićenim od vlage.

Postupanje sa otpadom: Sa nastalim otpadom postupati u skladu sa važećim zakonskim propisima u oblasti upravljanja otpadom. Očvrsli ostaci proizvoda se razvrstavaju prema klasifikacijskom broju 17 09 04. Ostaci ambalaže se razvrstavaju prema klasifikacijskom broju 15 01 01. Proizvod ne treba odlagati ispuštanjem u kanalizacione sisteme, vodotokove ili zemljište.

Pakovanje: natron vreća od 4 i 16kg.

Content missing