Direktor Sergej Šijan na dodeli priznanja

FASADA MEĐU NAJUSPEŠNIJIMA

Direktor Sergej Šijan na dodeli priznanja

Beograd, 16. decembar 2010. – ProCredit banka proglasila je danas dobitnike priznanja ProBiznis Lider 2010, namenjenog najuspešnijim preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima koji su u proteklih godinu dana ostvarili izuzetne poslovne rezultate.

Svim dobitnicima priznanja dodeljeno je i nagradno studijsko putovanje, tokom kog će posetiti neke od najprestižnijih privrednih manifestacija i najuspešnijih kompanija u zemljama Evropske unije.

Odlukom Stručnog žirija ProCredit banke, za prvoplasirano u kategoriji srednja preduzeća izabrano je preduzeće „SANI“ doo iz Šapca, koje je jedan od vodećih proizvođača okvira za naočare i kontaktnih sočiva u Srbiji. Kao prvoplasirano u kategoriji mala preduzeća proglašeno je „BOGUTOVO“ doo iz Arilja, izuzetno uspešan i renomiran proizvođač tekstilnih proizvoda, a za najuspešniju u kategoriji preduzetnici izabrana je preduzetnička radnja „ESKOM“ iz Velikog Gradišta, koja danas predstavlja najveću fabriku torti na Balkanu.

Za drugoplasiranog u kategoriji srednja preduzeća proglašen je „KEPROM“ doo iz Beograda, preduzeće koje je na domaćem tržištu poznato kao vodeća distributerska kompanija u oblasti proizvoda za bebe i malu decu, ali i vlasnik renomiranog lanca maloprodaja opreme za najmlađe „Aksa“. Kao drugoplasirano u kategoriji mala preduzeća izabrano je preduzeće „FASADA“ iz Stare Pazove, koja se bavi završnim radovima u građevinarstvu(http://www.youtube.com/watch?v=7lNLUKbK2KI), dok je drugo mesto u kategoriji preduzetnici pripalo preduzetničkoj radnji „PROMETAL“ iz Sopota, jednom od vodećih proizvođača mašina za građevinsku industriju u našoj zemlji.

Trećeplasiranim u kategoriji srednja preduzeća proglašen je „KTITOR“ doo iz Beograda, čuveni domaći proizvođač i prodavac kancelarijskog nameštaja, a ista pozicija, ali u kategoriji mala preduzeća pripala je preduzeću „TAMI-TRADE“ iz Niša, proizvođaču mehanizama za ležajeve i drugih proizvoda za industriju tapaciranog nameštaja. Za trećeplasirano u kategoriji preduzetnici izabrana je preduzetnička radnja „PONS“ iz Čačka, koja se bavi proizvodnjom i prodajom hleba, svežeg peciva i kolača preko velikog broja ugostiteljskih objekata i velikih trgovinskih lanaca.

Ove godine, po prvi put ProCredit banka je proglasila i preduzeće – Lidera u unapređenju energetske efikasnosti. Ovo priznanje pripalo je preduzeću „PODRUM RADOVANOVIĆ“ iz Krnjeva kod Velike Plane, koje je nabavkom savremene, energetski efikasne prese za ceđenje grožđa osiguralo značajne uštede energije, ali i značajna poboljšanja svog poslovanja.

Comments for this post are closed.