PEGASUS PRAJMER

Akrilni grubi osnovni premaz

Preuzmite MSDS

Preuzmite Tehnički list (TDS)

Категорија:

Opis

Akrilni grubi osnovni premaz

NAMENA: Pegasus prajmer je osnovni premaz za pripremu podloge kod nanošenja Pegasus dekorativnog materijala. Namenjen je ujednačavanju upojnosti i obojenosti podloge, učvršćivanju fasadne površine i poboljšanju adhezije narednog sloja. Primenjuje se na svim mineralnim substratima u eksterijeru i enterijeru. Izrađuje se u beloj boji.

PRIPREMA PODLOGE I NANOŠENJE: Površina na koju se nanosi Pegasus prajmer mora biti suva, ravna, čvrsta, bez prašine, slabo vezanih delova, pukotina, površinske vlage, znakova isoljavanja i masnih mrlja. Odgovarajuće podloge mogu biti površine od krečnih ili cementno­-krečnih maltera (starosti najmanje 1 mesec), betonske površine (starosti najmanje 3 meseca), površine zagla­đe­ne kvalitetnim masama za izravnavanje, kao i površine prebojene disperzionim bojama ili ukrasnim malterima i sl. Površinu zaraženu algama, gljivicama ili plesnima obavezno očistiti od mikroorganizama i sanirati odgovarajućim sredstvima.

USLOVI ZA RAD: Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude od +5°C do +30°C i relativna vlažnost vazduha ispod 65%. Ne raditi po direktnom suncu, vetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme sušenja.

POTROŠNJA: 230-270 g/m² u zavisnosti od podloge.

ROK UPOTREBE I SKLADIŠTENJE: Rok trajanja do 12 meseci u originalnom i neo­štećenom pakovanju. Proizvod čuvati u originalnoj, zatvorenoj ambalaži na suvom mestu, zaštićeno od direktnog uticaja sunca, na temperaturi od +5°C do +30°C. Proizvod ne sme da smrzne.

PAKOVANJE: PP kanta od 5kg.

Content missing